Cum învățăm o limbă străină?

Eu tăt timpu am fost pasionată de limbile străine (da da, desigur germana aiși face excepție, prea grea limbă ș nici tare plăcută la auz :D, șini știe ap o să știe de ce am evidențiat limba germană )) .

Limba spaniolă, cred că fetele, majoritatea o știu, acestea care s-o uitat la telenovele cu Fernando ș Jose Armando ș Marichuy :/. (Shame on me, eu tot știu șeva șeva din limba asta, ș desigur din sursa pe care am și spus-o 😀 ).

Da iaca… limba engleză. Am înșeput s-o învăț în clasa a 5-a, profa inițial ne învăța dar apoi „Deschideți cartea la pagina respectivă ș hai rezolvaț„…. 

Uh, straniu, dar am învățat șeva engleză la ea. Da totuș senzația așeia cînd știi engleza cel mai bine din clasă ș ai nota 10 pe semestru, da dincolo îț dai seama că nu știi mare chestie, așă ș așă, suficient cît să te descurci. Senzația asta îi tare aiurea 😀 (Ladna, am avut vreo 3 profi de engleză diferiți, ș oricum la toți m-am descurcat ș învățat bine… 😀 )

Ap, cum învățăm o  limbă mai ușor? Eu consider că unul ce nu are habar de o limbă străină e dificil să se descurce singur fără a face ore particulare. Da, asta deam îi altceva cînd tu ai habar de limbă și poți să progresezi de unul singur.

1)Vizionarea filmelor în limba respectivă(cu subtritare) astfel auzi cum se pronunță cuvîntul și cum se scrie. Oricum memorezi vizual, și totuși rămîne ceva în minte.

2) Citirea cărților(tot în limba respectivă). Dacă să o luăm așă, cînd citim chiar și în limba nativă oricum ne îmbogățim vocabularul. Ș… caneșna îi greu cînd citești în altă limbă, că tre să stai cu dicționarul lîngă tine… și la un moment dat asta devine enervant, pentru că niș nu poț să savurezi lectura fiind prea ocupat la traducerea cuvintelor :/

3)Jocuri de cuvinte. E mai plăcut să înveți jucîndu-te.

Apu eu tre să mă apuc de toate astea, a s-o luăm ușurel 😀

Deam restu completați voi… 

Cum învățăm o limbă străină?: 28 комментариев

    • Corect, engleza e una dintre cele mai ușoare. De exemplu eu am învățat într-un liceu în care limba germană era limba principală. Ok, noi am început-o de mici, la așa vîrstă în care niș nu-ți dai seama că o limbă în plus e mereu binevenită. Dar germana îi a dracului de gre :/
      ș engleza care era a doua limbă, ap noi tăț o știam mai bine decît germana (poate ș că am înșeput-o din a 5-a ș + la asta e mai ușoară cu muuuult).
      Ladna, eu nu m-aș da în lături să cunosc germana că nișodată nu strică o limbă în plus. Da pentru asta trebu multă muncă 😀

      Нравится

  1. hm vezi cum un american cult preda engleza.
    ai putea si tu sa predai romana asa.

    adica sa faci ce face el adica sa faci uncurs de romana.
    poate audio blogceva macar aa..?sunt fanul tau si nici macar nu stiu ce voce ai.

    asa o idee inregistreaza un text in engleza sa stiu ce nivel ai ..

    in acest audiovideo tu ii auzi vocea lui asa
    vreau sa compar vocea ta cu a lui.

    Нравится

  2. Când schimbi template-ul blogului, impresia e că ai postat brusc multe articole noi, că vrei să comentezi din nou la alea vechi și că dacă omul vorbește ca la stână, îl violezi cu totul altfel decât până acum. 🙂 🙂 Nu că ai fi deranjat pe cineva cu amenințarea asta. 🙂

    Нравится

  3. amincercat savorbesc cu cineva pe engleza vreo 2 ore si nu stiu daca e o idee buna sa vorbesc cu tine .aveam impresia ca pot da mai mult decat am .acum sunt putin desperat pt ca credeam ca eu in 10 zileo sa te invat sa vorbesti engleza. eu ..tu…daca spuneai ca esti la colegiu teologic tu..ma crezi ca eu …te intrebam deam da …unde se afla caminul ..tau..

    Нравится

Comentează în limita bunului simț, nu chiar ca la stînă ^^