Cum să memorăm mai ușor?

Am cam abandonat blogul, poate prea ocupată, poate tot e bine și nu îmi e greu pe suflet pentru a mă descarca pe blog… și iar poate poate :D.

Am fost surprinsă să constat că like-urile din căsuța de alături (dreapta) cresc… în ciuda faptului că nu am mai postat de ceva timp. Ba chiar am primit și notificare: Your stats are booming! Looks like „Brideoffchucky„ is getting lots of traffic. 

Sounds good :D. Btw, să revin la tema… pe care n-am început-o încă.

Ei bine, eu de cînd mă știu memoram pe de rost… tot, temele la geografie, istorie… și alte discipline de genul. Cînd nu memoram… deja e evident că nu învățam :D. Invidiez persoanele ce citesc de cîteva ori, și tada! pot să povestească tema. În cazul meu e mai complicat, nici dacă citesc de 7 ori, tot nu țin minte… ori pe sărite așa, și iese o încurcătură de cuvinte… și nu-i clar ce dorește să zică prostuța asta :D.

Dar, acum e mai complicat… e altceva cînd învățam două pagini, și acum hop… am de învățat vreo 6 foi de A4… îmi va lua o groază de timp să învăț tot. Așa că trebuie să caut o metodă să învăț mai ușor. Să vedem ce zice google.

1. Prelucrează materialul respectiv. Un secret al memorării constă în efortul depus pentru reţinere. Memoria pasivă este ineficientă, deci se recomandă să iei notiţe, să faci asocieri, să gândeşti grafice şi reprezentări vizuale ale informaţiilor care se cer memorate.

2. Lucrează cu asocieri. Cea mai eficientă metodă de memorare este să asociezi părţi din lucrul respectiv cu altceva. Dacă trebuie să memorezi numărul de telefon al unui prieten, încearcă să asociezi fiecare cifră cu un cuvânt sau cu scene dintr-un scenariu imaginat de tine. Îţi poţi folosi imaginaţia ca să asociezi unui lucru sec o poveste.

3. Schimbă-ţi ritmul respiraţiei. Atunci când încerci să înveţi ceva nou, poţi să-ţi foloseşti ritmul respiraţiei pentru a reţine mai uşor. Dacă respiri mai rar şi mai adânc, impulsurile electrice transmise creierului vor fi de tip Theta, asemănătoare celor din starea de hipnoză. Dacă schimbi modul în care respiri, vei schimba şi modul în care lucrează creierul tău.

4. Repetă cât mai des poţi. Repetiţia este mama învăţăturii, după cum se spune. Este mai probabil să reţinem lucrurile pe care le-am întâlnit mai recent sau pe cele pe care le-am experimentat cu o frecvenţă mai mare. De aceea, este recomandat să faci execiţii mentale cu asocierile pe care le-ai creat şi să încerci să-ţi aminteşti

5. Grupează informaţiile. Va fi mai greu să reţii liste întregi de lucruri fără legătură unele cu altele. O soluţie utilă întotdeauna este aceea de a grupa informaţiile în funcţie de anumite categorii logice. Dacă ai de memorat un număr foarte lung de cifre, îl poţi «sparge» în grupuri mai mici care să însemne ceva concret (ani calendaristici, vârste etc). 

6. Creează imagini vii. Cea mai bună asociere a unor informaţii se face prin imagini create mental. Atenţie, să nu fie imagini banale, pe care le uiţi uşor, ci încearcă să crezi imagini cât mai bizare, mai vii şi neobişnuite, care se vor păstra mai multă vreme în mintea ta.

 P.S : Cred că voi îmi voi face conspect… și voi urma „sfaturile„ de mai sus :D. Dacă cineva are sugestii, spuneți ^^ 

Cum să memorăm mai ușor?: 8 комментариев

  1. u’re alive LOL
    referitor la memorat, sucks, always and forever, și nu se mai schimbă niciodată 😀 din propria experiență pot să-ți spun că asocierea și repetarea îs cele mai bune…plus dacă ai mult de memorat, nu uita o dată la 8 ore să recitești ce ai memorat, că se duce dracului toată munca…simplu xD

    Нравится

  2. ooo, bun articol, personal utilizez cel mai des metoda 1, e bună pentru teme la școală, nu numai te ajută să primești o notă bună, ci și în cap rămîne pe cîtva timp 😀
    3 e interesantă, trebuie de încercat, 4 e practică însă o persoană lenoasă ca mine, nu prea repetă ;D

    Нравится

Comentează în limita bunului simț, nu chiar ca la stînă ^^

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s